2*32MM CCCP ZSSR Medaila Odznak Sovietsky Polárneho pre Obrany Sovietsky Mestá so suvenírmi Zber Kovových Vojenských WW II Medaila
2*32MM CCCP ZSSR Medaila Odznak Sovietsky Polárneho pre Obrany Sovietsky Mestá so suvenírmi Zber Kovových Vojenských WW II Medaila
Sku: g148333
(2 Recenzie)
Novinka

€12.33

Popis:

2*32MM CCCP ZSSR Medaila Odznak Sovietsky Polárneho pre Obrany Sovietsky Mestá so suvenírmi Zber Kovových Vojenských WW II Medaila

Veľkosť:2*32mm

Množstvo:1pc

V decembri 5, 1944, prezídium najvyššieho sovietu zväzu Sovietskych Sovietskeho zväzu vydal dekrét, ktorým medaila " pre obrany Sovietsky polárneho. Medaila sa udeľuje všetkým účastníkom v obrane Sovietsky polárneho, vrátane vojaci červenej armády, námorníctva a ministerstvom vnútra sr a súkromných osôb priamo sa podieľajúcich na obranu. Sovietskej obrany arktickej začal dňa jún 22, 1941 a trvala až do novembra 1944.

Účelom nemeckej armády operácie v severnej bolo zachytiť hlavné Sovietskeho port na murmansk a Kirov železničnej, a útok začal koncom júna 1941. Sovietska kampaň v arktíde bola veľmi ťažké, pretože nízke teploty a adrenalínové nočné podmienky. Hlavné bojisko Sovietsky polárneho kampane boli Barentsovom mori, bielom mori a severnom ľadovom oceáne.

V októbri 7, 1944, Sovietska armáda začala útok na luostaoli a petesamo. 22. októbra, červenej armády vymazané Sovietskom území nemeckých vojakov, a v decembri 1, petesamo regióne bol úplne oslobodený od nemeckej armády. Medaila bola vytvorená na počesť vojakov, ktorí bojovali v Sovietskeho zväzu arktickej kampane. Celkom asi 353,240 ľudia boli udelené MEDAILY obrany Sovietsky polárneho.

Minuloročný Sovietsky polárneho medaila je 32mm kola medaila vyrobená z mosadze. Na prednej strane medaily je poprsie vojaka v uchu spp, na sebe krátku srsť srsť a niesť boboza. Vojaka ľavej zadnej môžete vidieť bojová loď, vojaka vedúci na pravej a ľavej strane každý má lietadla siluetu, hrudníka pod dve nádrže vzor, načrtnúť pozemných, námorných a vzdušných vojny obrázok, celý obraz s kruhu kruhu. Pod kruhu je zložené stuha s päť-špicaté hviezdy a prešiel kosák a kladivo. Mimo kruhu spolu medaila okraji znie: "na obranu Sovietskeho zväzu v arktíde" (З А О Б О Р О У Н О С В Е Т С К О Г О З А П О Л Я Р Ь Я). Medaila späť nad súbehu kosák a kladivo symbol, pod témou je "Sovietskeho zväzu našej vlasti" (З Н А А Ш У О С В Е Т С К У Ю Р О Д И Н У).

Medaila " pre obrany Sovietsky polárneho POUŽÍVA svetlo modrá zvlnené hodvábna stuha 24 mm široký. Pás s nástrojmi má zvislý pruh zelene 6 mm široké, s dvoma biele prúžky na oboch stranách zelený prúžok, a dve širšie biele úzke pruhy na okraj pásky. Medaila " pre obrany Sovietsky polárneho sa nosí na ľavej strane pŕs, za medaila "pre obrany Kaukaz".

Medaila bola Svetovej Vojny kampaň medaila Sovietskeho zväzu. Medaila "Pre Obrany Sovietsky Transarctic" bola založená v decembri 5, 1944 vyhláška z Prezídium Najvyššieho sovietu zväzu Sovietskych socialistických REPUBLÍK[1] na uspokojenie petíciu Ľudí Commissariat Obrany ZSSR. Medaila "Pre Obrany Sovietsky Transarctic" bola udelená všetkým účastníkom v obrane Sovietsky Polárneho kraj - vojaci Červenej Armády, Námorníctva a vojakov spojenec zssr, ako aj osoby, od civilného obyvateľstva, ktorí sa zúčastnili obrany Sever.[1] Ocenenie medaila bola podaná v mene Prezídia Najvyššieho sovietu zväzu Sovietskych socialistických REPUBLÍK na základe dokumentov, ktoré potvrdzujú skutočné účasť na obranu Sovietskeho Transarctic vydané jednotky, veliteľ, náčelník vojenskej lekárske zariadenia alebo Murmansk Regionálnej alebo Mestskej Rady Zástupcov Ľudu. Slúži vojenský personál dostal medailu z ich jednotky, veliteľ, dôchodcov od vojenskej služby dostal medailu z regionálneho, mestského alebo okresného vojenský komisár v príjemcu spoločenstva, členov civilného obyvateľstva, účastníci obrany Sovietskeho Transarctic dostali svoje medailu z Murmansk Oblasť alebo mesto Radách Zástupcov Ľudu. Pre obhajcov, ktorí zomreli v bitke, alebo ešte pred založením medaila bola udelená posmrtne do rodiny.[1] Medaila "Pre Obrany Sovietsky Transarctic" bol nosenie na ľavej strane hrudníka a v prítomnosti iných ocenení ZSSR, bol umiestnený bezprostredne po Medaila "Pre Obrany Kaukaz".[1] Ak nosí v prítomnosti Príkazy a medaily ruskej Federácie, pričom majú prednosť.[2]

Štítky: kríž nemecký, audi tlačidlo, cccp, medaily sovietskeho, strana suvenír, medaila, nemecký medaila, medaila zssr, sovietsky zväz medaily, zssr.

  • Regionálne Funkcie: zssr
  • Štýl: Imitácia Antické
  • Materiál: Kov
  • Tému: Vlastenectvo
  • obdobie: Druhá svetová Vojna